Zuurkool Ovenschotel

F-ZUURKOOL.jpg (61276 bytes)

+/- 1,5 kg aardappelen, 500 gr kruidenzuurkool, 1 bakje (180 gr) roerbak tofu of seitan, 2 uien, 1 klein blikje peren, zonnebloemolie, juspoeder, gomasio, nootmuskaat, peper & zout.

Kook de aardappelen gaar en stamp ze met wat zonnebloemolie en wat water tot een grove vaste puree. Kook de zuurkool in een half kopje water ca. 5 min. voor en laat deze dan goed uitlekken. Bak de roerbak tofu in olie en voeg wat sojasaus toe. Doe de gebakken tofu in een schaaltje en bak in dezelfde pan de gesneden uien. Voeg water, juspoeder en eventueel wat tomatenketchup en sojasaus toe. Laat de jus pruttelen tot deze goed dik is geworden en voeg dan de tofu eraan toe.

Vet een ovenschaal in met wat zonnebloemolie en voeg achtereenvolgens een laag puree, de zuurkool, de in plakjes geneden peertjes, een dun laagje puree, de jus met tofu en tot slot de overige puree toe en strijk deze mooi glad. Smeer wat margarine of olie over de puree en strooi daar een laagje gomasio (geroosterd sesamzaad) overheen voor een lekker korstje. Zet de schaal ca. 20 min. in een hete oven (ca. 220 graden)

Recept zonder foto's in puur tekstformaat (TXT) -->  Handig om uit te printen!


 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2000-11-19