Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

WKD-2002

WKD-2002 Kook-Workshop Mayo-Test Vega-Balie VELT Beurs Open Dag

 

20 april / Wageningse Kennis Dagen 2002

Onze stand op de WKD-2002 was maar liefst 15 meter breed (tot de groene vlag met zonnebloem, helemaal rechts)...

"Weet wat je eet, Eet wat je weet!" was het thema van de Wageningse Kennis Dagen dit jaar. Een thema dat natuurlijk tal van aanknopingspunten bood voor het promoten van plantaardig eten. Daarom werden er maar liefst 10 medewerkers opgetrommeld om een grote (15 meter breed!) stand te bezetten op deze beurs, die iedere twee jaar op en rond de universiteit van Wageningen wordt gehouden. Het accent van de stand lag zowel op eten als op informatie.

Er was een ware overdaad aan plantaardige lekkernijen te proeven:

6 soorten cake
seitan-hachee
shii-take-ragout
crackers met 4 soorten paté
rijstwafeltjes met tofutti-smeerkaas en alfalfa
3 soorten worstjes (taifun)
makrons
noten-vruchten-balletjes
drop
amandaise met tortillachips
stroopwafels

Onze stand werd druk bezocht en opmerkelijk veel mensen kwamen speciaal voor ons naar Wageningen omdat ze de aankondigingen op internet hadden gezien. Dankzij sponsoring door Buys & Ko (een natuurwinkel uit Wageningen) en Natuproducts (groothandel) zijn de kosten van de stand in de hand gehouden. De reakties van bezoekers waren erg positief. Met name de mogelijkheid om zo veel lekkere dingen te kunnen proeven maakte veel indruk. Ook werd er goed gebruikt gemaakt van de informatie op de stand en werden er veel vragen gesteld (en beantwoord!). We hebben op 20 april veganisme van z’n mooiste en lekkerste kant laten zien in Wageningen

Het linkerdeel van de stand was geheel op eten gericht. Naast recepten en kookboeken was er ook heel veel te proeven.

 

Het was haast voortdurend dringen bij de "eethoek" van onze stand...

Het was haast voortdurend dringen bij de eethoek van onze stand. Veel produkten, zoals koek, broodbeleg en drop, kon men gratis proeven. Andere dingen, o.a. cake, en warme gerechten waren verkrijgbaar tegen een kleine bijdrage.

 

Rechts het uitgebreide documentatiedeel van onze stand...

Bij het documentatie-deel van onze stand werd, naast veel recepten, kookboeken en algemene informatie (o.a. over dierenrechten), ook veel aandacht besteed aan informatie over gezondheid. De NVV had net nieuw materiaal binnengekregen op dit gebied, dat goed van pas kwam.

Ga naar de Startpagina van Lekker Plant-Aardig!

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2002-10-13