Hutspot met Seitan-Hachée

Hutspot met Seitan-Hachée


± 750 gram winterpeen, ± 750 gram aardappelen, 330 gram seitan (= 1 kleine pot), 2 grote uien, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepels shoyu, ± ½ theelepel gemalen nootmuskaat, 1 snufje zout en peper, ± 2 eetlepels plantaardige juspoeder, 4 eetlepels tomatenketchup


Zet de aardappelen op met weinig water en voeg de in stukjes gesneden groenten toe.

Schud de seitan af en vang het vocht op in een bakje, dat wordt nl. later voor de jus gebruikt. Snij de seitan in kleine stukjes en bak deze in olie ca. 5 minuten op een hoog vuur en voeg tijdens het bakken 2 el. sojasaus toe.

Doe de gebakken seitan dan uit de pan in een schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit dan de in stukjes gesneden uien tot ze een beetje glazig zijn. Voeg nu ± 0,5 liter koud water, de tomatenketchup, 2 el. sojasaus en de juspoeder toe. Laat het mengsel al roerend aan de kook komen en dan eventjes doorpruttelen. Als de jus te dun is, voeg dan nog wat juspoeder toe.

Als de aardappelen en groenten gaar zijn (± 25 min.), het resterende vocht afschudden en de nootmuskaat, peper en zout en de helft van de jus toevoegen. Stamp e.e.a. goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat water en olie toe als de stamppot te droog wordt. De gebakken seitan nog even opwarmen met de resterende jus. Klaar!

 

Boerenkool met Rook-Tofu± 750 gram boerenkool (spruitjes is trouwens ook lekker!), ± 750 gram aardappelen, 200 gram gerookte tofu (= 1 blok), 2 grote uien, 2 eetlepels zonnebloemolie, 6 eetlepels shoyu (sojasaus), 1 mespunt sambal, ± ½ theelepel gemalen nootmuskaat, 1 snufje zout en peper, ± 2 eetlepels plantaardige juspoeder, 4 eetlepels tomatenketchup

Dep de rooktofu goed droog en snij 'm in kleine blokjes. Laat deze in een kom met de sambal en 4 eetlepels shoyu een half uurtje intrekken

Zet de aardappelen op met weinig water en voeg de in kleine stukjes gesneden groenten toe. (Als je spruitjes gebruikt, laat dan eerst de aardappelen ± 10 min. alleen koken).

Bak de tofu in olie ca. 5 minuten op een redelijk hoog vuur en voeg tijdens het bakken 2 el. sojasaus toe.

Doe de gebakken tofu dan uit de pan in een schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit dan de in stukjes gesneden uien tot ze een beetje glazig zijn. Voeg nu ± 0,5 liter koud water, de tomatenketchup, 2 el. sojasaus en de juspoeder toe. Laat het mengsel al roerend aan de kook komen en dan eventjes doorpruttelen. Als de jus te dun is, voeg dan nog wat juspoeder toe.

Als de aardappelen en groenten gaar zijn (± 25 min.), het resterende vocht afschudden en de nootmuskaat, peper en zout en de helft van de jus toevoegen. Stamp e.e.a. goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat water en olie toe als de stamppot te droog wordt. De gebakken tofu nog even opwarmen met de resterende jus. Klaar!

Recept zonder foto's in puur tekstformaat (TXT) -->  Handig om uit te printen!


 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2002-10-20