Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Reportage

Tofu Seitan Bonen Kipnée Paddestoelen Soja-Brokjes Tempeh Soja-Room Wetenswaardig Reportage

 

Shii Take

"Lekker Plant-Aardig" op Foto-Reportage

Vrijdag 6 september 2002 bezocht LP de Shii Take kwekerij "Paardenkracht" van Paul & José in het prachtige natuurgebied Groenewoud aan de oevers van de rivier de Swalm in het Limburgse dorpje Swalmen. In deze kwekerij worden sinds 1995 paddestoelen gekweekt op eiken stammetjes.

Marcello met een Eiken stam vol met Shii Takes

De teelt van deze bijzonder aromatische paddestoelen is niet eenvoudig en voordat er geoogst kan worden gaan er zo'n twee jaar voorbij. Tijdens deze periode worden de eiken stammen (waarop de Shii Take geteeld wordt) geoogst, ze worden geënt met de schimmel, waarna ze moeten rusten tot deze doorgroeid is in de hele stam. De paddestoelen komen pas tevoorschijn na een truc, nl. het onderdompelen in water. Dat verklaart ook de titel van de reportage: "Hoe de Shii Take zich een hoedje schrikt!?!". In tien stappen wordt beschreven en getoond hoe e.e.a. in z'n werk gaat en wat er zo verder nog komt kijken bij dit bedrijf (ga naar de reportage...).

 

Dit is de eerste in een serie reportages waarin we aandacht willen besteden aan bijzondere bedrijven en produkten op plantaardig gebied.

 

Foto-Verslag open dag NVV & EKO op 18 juni 2000 "de Waog" !!!

Op zondag 18 juni 2000 stonden we met ons groepje met een grote stand op de open dag van Wiel van de Bool, een EKO-boer in Neer (Limburg). Op deze stand waren diverse plantaardige lekkernijen te proeven en er was veel informatie aanwezig. Op de boerderij waren ook tal van andere, hoofdzakelijk plant-aardige, stands. Een heel uitgebreide rapportage met digitale foto's van de open dag staat nu op de bijgewerkte "open dag"- pagina. Hier komt o.a. het volgende aan de orde: De diverse producenten en leveranciers die aanwezig waren. (O.a. importeur vegetarische/veganistische wijnen). De "live"-geluidsopname van de reactie van onze gastheer Wiel, nadat hij onze soja-saté had geproefd!!! Zitten er soms kaboutertjes bij "de Waog?" Er wordt flink gebeugeld in Neer! Aardbeitjes plukken & Broodjes bakken. Doen Wiel & Trudelies soms aan genetische manipulatie?!?..... Klik hier voor de reportage...

 

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2003-12-13