Bekijk de Recepten met Foto's om te watertanden! Raadpleeg info over Ingrediënten en Achtergronden...

 

Lekker Plant-Aardig Kinder-Pagina

 

Raadseltje: "Waar is het ene beukennootje gebleven???"

Kabouter Fruitbuikje haalt samen met z'n vriendjes Pluimstaartje en Bloembouter een taartje bij bakker Taartbuikje. De taart kost 30 beukennootjes (kabouters betalen met beukennootjes, maar dat wisten jullie natuurlijk al!). De drie snoepers betalen ieder een derde deel, dus ieder 10 beukennootjes.

Ze zijn al weer de winkel van bakker Taartbuikje uit, wanneer deze merkt dat hij te veel heeft gerekend. Het taartje is heel klein en kost maar 25 beukennootjes, dus de drie vriendjes krijgen nog 5 beukennootjes terug. Dat is een beetje lastig verdelen, dus Taartbuikje houdt twee beukennootjes zelf en geeft Fruitbuikje, Pluimstaartje en Bloembouter ieder één beukennootje terug.

Dat betekent dus dat de drie taartsnoepers niet 10, maar ieder 9 beukennootjes hebben betaald. 3 x 9 = 27 beukennootjes. Bakker Taartbuikje hield 2 nootjes zelf… Hé!?!… Hoe kan dat nou???  27 + 2 = 29 en er waren 30 nootjes betaald, waar is dan dat ene beukennootje?

Weten jullie de oplossing? Stuur deze dan naar: info@lekkerplantaardig.net

Werkstuk of Spreekbeurt?

Als je een werkstuk wilt maken of een spreekbeurt wilt houden voor school, kun je hier informatie vinden.

 

Rémon met z'n Taart / In de helikopter zit Kabouter Fruitbuikje!Lekker Plant-Aardig biedt bosvruchten-taart aan!:
Ter gelegenheid van de 25.000e bezoeker, die 15-3-2001 deze site bezocht, hebben we de Kabouter Fruitbuikjes bosvruchtentaart aangeboden aan een heel bijzonder jochie: Rémon Schopmeijer uit Beverwijk (6 jaar oud) stelde z'n moeder vorig jaar vragen over het eten op z'n bord. Het eerlijke antwoord van z'n moeder was voor hem reden om voortaan geen vlees meer te eten! Z'n moeder (niet zo goed bekend met vegetarisme) maakte zich zorgen over de gezondheid van Rémon, nu hij geen vlees meer at, en stelde ons daar vragen over. We konden haar ruimschoots gerust stellen! Enkele weken na dit gebeuren zocht de NCRV een vegetarisch kind (liefst van niet vegetarische ouders) voor het programma "Hoera een kind!". We dachten natuurlijk gelijk aan Rémon en stuurden een emailtje met de oproep van de NCRV door naar z'n moeder. Van het één kwam het ander en om een lang verhaal kort te maken:
De TV-uitzending met Rémon is geweest op zaterdag 7 april en is herhaald op donderdag 12 april. Op de vraag van de NCRV-presentatrice waarom hij vegetarisch eet antwoordde Rémon: "Dit is echt serieus en het mag echt nooit meer gebeuren dat die koeien worden gedood en al die andere dieren!". En dat voor een jochie van 6 jaar! Let wel, het programma is al eind vorig jaar opgenomen, dus ver voor die mond- en klauwzeer-toestanden. Een voorbeeld voor velen, lijkt ons... 

Kabouter Fruitbuikje heeft z'n eerste vlucht in Rémon's helikopter erop zitten!Rémon heeft Fruitbuikje leren vliegen in z'n helikopter. De kabouter vindt dat maar wat handig! Met zo'n helikopter kan hij nog beter de dieren helpen. Dan hoeft hij niet helemaal de boom in te klauteren als er een diertje in nood is.
De rest van de middag hebben Rémon en Fruitbuikje gezellig samen gespeeld met blokken. Fruitbuikje mocht skaten op Rémon's mini-skateboard. Natuurlijk hebben we ook taart gegeten.

 

Rémon heel trots met de oorkonde van "Lekker Plant-Aardig"...Als aandenken voor de taart heeft Rémon nog een oorkonde gekregen. Als jullie goed kijken zien jullie Kabouter Fruitbuikje nog in de weer met z'n kruiwagentje. (Er lag een framboos scheef op de taart!). Wel een slim kereltje die Rémon: "Milieu-Vandalen", zo noemt hij de mensen die dieren doodmaken om op te eten. Dat woord heeft hij zelf verzonnen!
Als je zelf ook zo'n taart wilt maken, het recept staat op deze pagina!
Als jullie Rémon een bericht willen sturen, dan kan dat: Stuur het naar: info@lekkerplantaardig.net, dan wordt het automatisch doorgestuurd naar Rémon!

 

Kabouter Fruitbuikje kookt een groentensoeppie!Kijk, dit is kabouter Fruitbuikje! Omdat hij zo graag en zo veel fruit eet, noemen de dieren en andere kabouters hem "Fruitbuikje". Hij is de beste vriend van alle dieren in het bos. Het is maar een heeeeel klein kaboutertje. Dat kun je zien aan de perzik die achter hem ligt, die is nog een stuk groter dan Fruitbuikje zelf. Als er iets mis is met een diertje, zoals laatst met zijn vriendinnetje Zoemzoem de bij, die haar vleugeltje had gebroken, helpt hij altijd. Is dat niet lief!?! Koken vindt hij maar wat leuk! Op de foto is hij bezig met een groentesoeppie. Wat Fruitbuikje ook heel leuk vindt is het maken van vruchtenjam. Van de perzik die achter hem ligt maakt ie wel 100 potjes jam! In de zomer is hij haast de hele tijd bezig met besjes plukken, taartjes bakken en jam maken. Dieren helpen doet hij het hele jaar door. In ruil daarvoor verklappen de vogeltjes hem waar de lekkerste besjes staan en de konijntjes vertellen Fruitbuikje waar de beste worteltjes groeien. De muisjes brengen hele mandjes met noten en graankorreltjes naar de kabouter, die daar weer de lekkerste dingen mee kan maken.


 

Kabouter Fruitbuikje aan het werk met z'n kruiwagentje! Fruitbuikje heeft het altijd maar druk en trappelt heel wat op en neer met z'n kruiwagentje en gietertje. Hij eet niet alleen maar fruit hoor! Nee, ook groenten vindt hij erg lekker. In z'n kistje liggen prei, asperges, aardappeltjes, paprika en tomaten. In het kruiwagentje heeft ie, zoals jullie kunnen zien, een bloemkooltje. Omdat hij zo lekker kan koken komen er vaak andere kabouters bij hem op bezoek. Ook voor de dieren maakt hij vaak lekkere dingen klaar, zoals notensnoepjes voor de eekhoorntjes en worteltaart voor de konijntjes.


 

Kabouter Fruitbuikje maakt een lekkere Kwark-Taart!Hier is Fruitbuikje bezig met het maken van een vruchtentaartje. Dat is heel makkelijk en je hebt er niet zoveel spullen voor nodig: Eén bosbesje, één framboos, één braam, een half eikeldopje soja-yogurt en wat agar agar zitten er onder meer in. Agar agar, wat gemaakt wordt van zeewier, gebruikt Fruitbuikje om het taartje mooi en stevig te laten worden. (Gelatine gebruikt hij daarvoor natuurlijk nooit, omdat dit gemaakt is van botten en huiden van dieren!). Fruitbuikje snapt ook wel dat mensen, zelfs kinderen die toch nog steeds veeeel groter zijn dan kaboutertjes, niet genoeg hebben aan zo'n klein taartje! Daarom heeft hij Marcello (één van z'n vriendjes) gevraagd om de eikeldopjes uit zijn taartjes-recept om te rekenen naar grote mensen-hoeveelheden: 


 

Kabouter Fruitbuikjes Vruchten Kwark-Taart.....

Bosvruchten Kark-TaartDit heb je Nodig:
1/2 liter soja-yogurt met bosvruchtjes, 4 eetlepels bosvruchtenjam, 8 gram agar agar, 2 deciliter water, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren en een springvorm van ongeveer 18 cm.

Het maken van de Bodem:
Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt  (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel- of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar zodat de dadels mooi verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog 3 eetlepels water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van ongeveer 18 cm en druk met een lepel het koekjes-mengsel op de bodem. De bodem hoeft natuurlijk niet meer gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat.

Het maken van de Vulling:
Los de agar agar op in 2 deciliter koud water en breng dit aan de kook onder voortdurend roeren. Laat het ongeveer 2 minuten doorkoken en voeg dan de soja-yogurt en de vruchtenjam toe. Laat het geheel nog een minuutje heel zachtjes doorpruttelen en blijf goed roeren zodat het niet aan de bodem aankoekt. Laat het dan afkoelen en roer af en toe tot het vruchten-mengsel wat dikker begint te worden. (Dit gaat trouwens een stuk sneller als je de pan in koud water zet). Als het mengsel dik genoeg is, dat er vruchtjes op kunnen blijven liggen (dus dat deze niet zinken!),
kun je het in de springvorm over de bodem schenken. Versier de taart nu met verse vruchtjes en laat ze nog minstens een uur in de koelkast stijf worden en afkoelen. Je kunt ook eens een andere taart proberen, bijvoorbeeld een Perzik-Kwark-Taart.

 

Kabouter Fruitbuikje en z'n Vriendjes de Beertjes aan de Taart!Hier zijn enkele van Fruitbuikjes berenvriendjes aan het snoepen van een vruchtentaartje. Wat ze allemaal ook heel erg lekker vinden zijn snoep-balletjes:

Kokos-Noten-Vruchtenballetjes

Dit heb je Nodig:
1 deel kokos, 1 deel noten (bijvoorbeeld cashewnoten, walnoten of amandelen), 1 deel gewassen rozijnen, 1 deel havervlokken, lekkere variaties: wat geraspte citroenschil of banaan toevoegen

Balletjes Maken:
Maal de noten fijn in een keukenmachine en voeg de rozijnen er al malende aan toe. Voeg dan ook de havervlokken en bijna alle kokos toe. Goed kneden. Laat het een aantal uren rusten op en koele plaats. Rol er dan kleine balletjes van en draai deze door de overige kokos. De balletjes zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor groot en klein. 

 

De nieuwe Paddestoel van Kabouter Fruitbuikje heeft veel ruimte voor Besjes, Appeltjes en nog veel meer lekkere dingen!Fruitbuikje is ook Verhuisd!

Samen met deze website is ook Kabouter Fruitbuikje op 1 november 2000 verhuisd. Hij heeft nu een veel grotere paddestoel waar hij nog meer kan koken en taartjes bakken. Op de zolder van z'n paddestoel heeft hij nu veel ruimte voor het opslaan van besjes, wortelen, meel , appeltjes e.d..  Z'n vriendjes Taartbuikje, Bloembouter en Smulkabouter komen net voor de eerste keer op bezoek. Taartbuikje heeft een lekkere taart meegebracht, Bloembouter een zonnebloem en Smulkabouter een banaantje. Als jullie goed kijken zien jullie ook z'n vriendje Pluimstaartje, de eekhoorn, die eindelijk weer op de been is, nadat Fruitbuikje 'm had geholpen met een verstuikt pootje. Pluimstaartje was met z'n pootje in een stuk draad verstrikt geraakt en had zich daarbij flink bezeerd. Maar als dieren in nood zijn staat Fruitbuikje klaar en hij heeft het pootje zorgvuldig verbonden. Nu is het verband eraf en kan Pluimstaartje weer goed in bomen klimmen en rennen. Het eekhoorntje heeft voor de kabouter wat eikeltjes meegenomen. Fruitbuikje zelf komt net terug uit z'n tuintje met een hele kist vol groenten en fruit. Hij heeft het er toch maar druk mee! Z'n klompjes heeft ie al naast de paddestoel gezet. Nu kan het feest beginnen!

 

 

Speel/Laad het Fruitspelletje!Computer-Fruit-Spelletje.....

Bij dit Computer-Fruit-Spelletje is het de bedoeling zo veel mogelijk fruit "op te eten." Als er twee of meer stuks fruit naast of boven elkaar liggen kun je ze opeten. Je kunt beter wel het geluid uit laten staan (Game, Sounds), want steeds als je een rijtje fruit op hebt, laat het spel anders een heel flauwe plof horen. Misschien dat je moeder, vader, grote zus of broer even moet helpen bij het op jullie computer zetten van dit spelletje.  Laad het Fruitspel PSSAME.ZIP 


 

Verstuur een kaart vanaf Lekker Plant-Aardig

Stuur een E-Kaart vanaf Lekker Plant-Aardig!Vanaf Lekker Plant-Aardig kun je nu ook grappige e-kaarten versturen met muziek/geluid. Er zijn al enkele kaarten beschikbaar van lekkere gerechten en natuurlijk ook van kabouter Fruitbuikje!!!  Het sturen van een kaart is een fluitje van een cent, mits je natuurlijk het e-mail-adres weet van degene voor wie de kaart bestemd is. Je krijgt automatisch een bevestiging als de kaart is opgehaald door de ontvanger.

Wauw!!! Nog een tof Kerst-Spelletje...

Het lukt kabouter Fruitbuikje maar niet de kerstballen in de boom te krijgen! Het lijkt wel of de ballen aan een elastiekje vastzitten. Kunnen jullie Fruitbuikje helpen? Ga naar de Kerst-Spelletjes-Pagina...

Wil je Fruitbuikje iets vragen of zeggen?

Stuur een bericht naar Kabouter Fruitbuikje!Stuur dan een berichtje naar: info@lekkerplantaardig.netStuur een bericht naar Kabouter Fruitbuikje!

Spelletje, Help Kabouter Fruitbuikje met het versieren van de Kerstboom!!!
Stuur een E-Kaart vanaf Lekker Plant-Aardig!
Bekijk de Recepten met Foto's om te watertanden! Raadpleeg info over Ingrediënten en Achtergronden...

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2004-04-11