Chat-Help Pagina

Chatten is "praten" via de computer en het toetsenbord. In het chat-venster kunnen de anderen onmiddellijk zien wat je hebt getypt. Je kunt zo over diverse onderwerpen een diskussie houden en direkt reageren op wat de anderen "zeggen".

In het chat-venster (login) moet je een zogenaamde "nickname" ingeven. Dit kan gewoon je voornaam zijn, of een verzonnen naam zoals "veggie" of zoiets. Druk daarna op het knopje "connect" (verbinden). Na enkele seconden kom je dan in het venster waar je kunt typen (zie onderstaand voorbeeld). Als je vaker komt chatten is het wel handig om steeds dezelfde naam te gebruiken zodat de andere chatters jou herkennen. Je kunt dan ook een wachtwoord ingeven, zodat anderen niet jouw nickname kunnen gebruiken

Dit is slechts een voorbeeld, geen echte chat!!!

Voorbeeld van een chat-sessie tussen "Jim23" en "Marcello".

 

Je kunt met deze versie van chat heel handige dingen instellen bij het tabje "options":

"play sounds" --- laat dit aanstaan als je geluiden wilt horen.

"sound on join" --- er klinkt een belletje als iemand zich aanmeldt!
Als er nog niemand anders is in het chat venster, zet je deze optie aan, laat de chat-pagina gewoon staan en open nog een browser-venster, zodat je ondertussen op internet kunt surfen, bijvoorbeeld op Lekker Plant-Aardig. In plaats van dat je nu steeds terug moet naar de chat-pagina om te kijken of iemand zich al heeft aangemeld, hoor je vanzelf een belletje als dat gebeurd.

"sound on notice" --- er volgt een geluid als iemand iets in het chat-venster heeft getypt.

"sound on msg" --- er volgt een geluid als een systeembericht is.

"show joins" --- laat in het berichtvenster zien als er mensen bijgekomen zijn voor te chatten.
Als het heel druk is (zal niet zo snel voorkomen!), is het handiger dit uit te zetten, omdat de aanmeldtekst tussen de getypte berichten in komt te staan, wat storend kan zijn.

"do not disturb" --- niet storen.
Je kunt niet gestoord worden door popup-vensters van berichten die rechtstreeks aan jou zijn gericht.

"your profile" --- hier kun je een wachtwoord ingeven (password) en als je wil (hoeft dus niet) je echte naam, iets over jezelf (bijv. "dierenvriend, al 10 jaar vegetariër"), jouw home-page en jouw e-mail-adres. Anderen kunnen als ze met de rechtermuisknop op jouw nickname klikken met  "members profile" deze informatie zien en met één druk op de knop jouw homepage bezoeken. Dit kan ook met "view a profile" en het ingeven van de nickname.

 

Let s.v.p. op de volgende dingen:

Als je via het tabje "rooms" naar een andere chat-room  gaat dan LekkerPlantAardig, dan hoor je dus ook geen belletje als er zich daar iemand aanmeld (zie hierboven, "sound on join"). De chat-room LekkerPlantAardig is voor de andere gebruikers van deze chat-service niet zichtbaar zodat je niet bang hoeft te zijn voor ongenode gasten. Als het je niet lukt terug te keren naar LekerPlantAardig, kun je het beste de chat-pagina vernieuwen via de browser, daarna kun je je weer gewoon aanmelden bij de chat-room LekkerPlantAardig.

Als jouw nickname al in gebruik is vraagt het systeem bij het aanloggen om een wachtwoord (password). Als je een profiel hebt aangemaakt en deze nickname dus van jou is, kun je het password ingeven in het betreffende venster. Kies anders s.v.p. een andere nickname.

Let op met het knopje "float" bij options. Het chat-venster komt dan weliswaar "los" van de pagina, maar je kunt de pagina toch niet verlaten, anders verlaat je automatisch de chat-room. Als je ondertussen wilt surfen op internet, bij voorbeeld als je zit te wachten op iemand, open dan gewoon een nieuw venster van Netscape, Internet Explorer, of andere browser die je gebruikt.

 

Het maken van een chat-afspraak:

In het formuliertje op de chat-pagina kun je een chat-afspraak maken. Je kunt daarbij zelf het onderwerp aangeven waarover je wilt chatten. Dagelijks wordt gekeken naar binnengekomen chat-afspraken en die worden dan door de webmaster vermeld op de chat-agenda (onderin de chat-pagina). Je krijgt een bevestiging als je chat-afspraak is vermeld op de agenda.

Vul jouw e-mail-adres in. N.B. dit wordt niet gebruikt voor andere doeleinden dan voor de chat-afspraak. Als je aangeeft op de hoogte te willen blijven van de chat-afspraken op deze pagina krijg je een mailtje als er een nieuwe chat-afspraak is gemaakt. Jouw e-mail-adres is voor niemand zichtbaar en is ook niet zichtbaar voor de andere ontvangers van deze "chat-nieuwsbrief".

Je kunt de datum en tijd ingeven voor de chat-afspraak. Als je eerder dan 18:00u wilt chatten, geef dat dan s.v.p. aan in het opmerkingen-veld. Let op dat je een afspraak minimaal één dag van tevoren doorgeeft, anders kan deze niet meer vermeld worden op de agenda en heb je weinig kans dat er anderen zullen zijn om met jou te chatten.

Bij opmerkingen kun je nog overige dingen kwijt, zoals een toelichting op het gekozen chat-onderwerp.

Met het knopje "verzenden" wordt jouw chat-afspraak verstuurd naar: info@lekkerplantaardig.net.  N.B. wacht a.u.b. wel tot je de bevestigingspagina krijgt dat jouw afspraak is verzonden!!!

 

Opmerkingen over gebruik van e-mail-adressen:

Ingevulde e-mail-adressen worden nooit aan derden ter beschikking gesteld!

Je ontvangt alleen een nieuwsbrief of chat-afspraak als je dat bij het betreffende veldje hebt aangegeven.

Door het gebruik van het BCC-veld bij het versturen van nieuwsbrieven is jouw e-mail-adres niet zichtbaar voor de andere ontvangers van die nieuwsbrief.

Je kunt op ieder moment het ontvangen van de nieuwsbrieven of chat-afspraken stoppen, door een mailtje te sturen aan afmelden@lekkerplantaardig.net.


 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2004-02-25