Lekker Plant-Aardig Forum

[ Startpagina | Inhoud | Zoeken | Inzenden | Antwoorden / Reaktie | Volgende | Vorige | Omhoog ]

Re: magnetron

Van: lange Jansen
Email:
Remote Name: i36119.upc-i.chello.nl
Date: 28 Sep 2004
Time: 07:36:22

Inzending_Opmerkingen

De kwaliteit, de levensenergie, de voedingstoffen, de gezondheid en de smaak. Een magnetron is echt niet geschikt om voedsel in warm te bereiden.

"Er gaan hardnekkige geruchten dat een magnetron-oven het eten a.h.w. op zou blazen en dat er door de agressieve manier van verwarmen zoveel vitale stoffen verloren gaan, dat magnetron-eten schadelijk zou worden voor het immuunsysteem. Het idee daarachter is dat verse en rauwe groenten a.h.w. nog leven en dat de mens dan a.h.w. levende stoffen zoals enzymen, binnen krijgt en dat juist die stoffen essentieel zijn voor het flexibel functioneren van het immuunsysteem. Een worteltje dat je zo uit de grond eet, smaakt heel anders dan een gekocht worteltje. Dat komt doordat zodra het worteltje wordt geoogst, het begint af te sterven en dan beginnen de levende stoffen te veranderen en uit elkaar te vallen. Na een paar uur bewaren, eet men al een ander worteltje."

"De magnetron wordt aangeprezen als de grootste revolutie in de keuken. Het wonderapparaat is razend populair, want wie wil er niet tijd en moeite besparen? Maar terwijl honderdduizenden Nederlandse huishoudens een magnetron in de keuken hebben staan, zijn er nadelen waar weinig openheid over wordt gegeven. Het blijkt namelijk, dat de voeding uit de magnetron ernstige schade kan toebrengen aan de gezondheid" http://www.fanclubs.nu/Mappen/Nieuwspagina/magnetron.html

"Geen voedsel uit de magnetron (draait de moleculaire/cellulaire richting om)"

Laatst bijgewerkt: 23 August 2005