Lekker Plant-Aardig Forum

[ Startpagina | Inhoud | Zoeken | Inzenden | Antwoorden / Reaktie | Volgende | Vorige | Omhoog ]

Re: Beginnen met veganisme

Van: david
Email: psykobomb@hotmail.com
Remote Name: 82-169-41-40-mx.xdsl.tiscali.nl
Date: 30 Jan 2004
Time: 12:22:47

Inzending_Opmerkingen

Hoi Jeroen,

Ik weet wel dat in brood iets vermengt met varkensvet zit, wat kan ik op dit moment niet opkomen, je kan natuurbrood halen bij de natuurwinkel. Ik zelf wil geen wol dragen omdat wol van een schaap is en ik vind dat een schaap alles moet behouden wat van hem is! daar denkt iedereen denkik anders over :-) Je moeder overtuigen..doe het langzaam aan, vertel waarom je het niet eet en vraag of ze je erin wilt steunen! Marmite ken ik niet, maar B12 pillen kan je kopen bij de drogist of kruidvat/etos etc. die slik ik 1 keer per dag. Ik wil je veel succes wensen ! :-)

----------------------------------

Brood bij de gewone bakker Het meeste brood bij de gewone bakker is niet goed voor vegetariŽrs en veganisten. Afgezien van af en toe melk, zijn er meestal dierlijke vetten en andere dierlijke produkten in verwerkt. Uit de Gorkumse Courant kregen wij een bericht over diverse gekontroleerd biologische broden bij gewone bakkers. Onder andere werd gemeld dat het Veldbrood van Wessanen veganistisch is. Nadere informatie van de fabrikant en van de andere Eko-broden hebben we nog niet ontvangen. Meer hierover in het volgende nummer.

Brood bij de bio-bakker Omdat in de praktijk blijkt dat veel veganisten niet goed op de hoogte zijn, gaan we hier weer in op de broden van biologische bakkers. Eerder besteedden wij in Veganismen nummer 12 uitgebreid aandacht aan deze zaak. Tussen haakjes: er zijn maar weinig bakkers die zo konsekwent mogelijk alle ingrediŽnten, ook noten, zaden, rozijnen en dergelijke, biologisch inkopen. Algemeen geldende regels om te bepalen of broden wel of niet veganistisch zijn, kunnen we helaas niet geven. Wel redelijke richtlijnen: Bijna alle (noten-)rozijnenbolletjes bevatten boter. In ieder geval alle gistbolletjes zijn niet safe. Ook in het meeste gist-rozijnenbrood wordt boter gedaan. Croissants bestaan voor een groot deel uit boter. Van bakker Pharmafood zitten ook dierlijke produkten in gistbrood en sesam-zuurdesumbrood. Bij bakker Loverendale wordt bijna overal melk of boter in gedaan. Voorzichtig zijn dus. Bij twijfel navragen bij uw winkelier. Die moet een uitgebreide ingrediŽntenlijst van de te koop aangeboden broden hebben liggen.

van : http://www.veganisme.non-profit.nl

Laatst bijgewerkt: 23 August 2005